Лікування хворих на множинну мієлому: досвід та перспективи - Серафин, Н.Я.; Лукавецький, Л.М.; Цяпка, О.М.; Гумен, І.Л.; Томашевська, Н.Я.; Кисельова, М.Я.; Масляк, З.В. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
У роботі представлено аналіз літератури та власний досвід застосування талідоміду при множинній мієломі, приведено результати оцінки ефективності лікування та безпечності застосування препарату у хворих з резистентними та рефрактерними формами захворювання; обговорено можливості його застосування як одного з перспективних альтернативних методів лікування пацієнтів з множинною мієломою. Ключові слова: множинна мієлома, талідомід, ремісія, парапротеїн. The paper reviews literature and reports own findings dealing with administration of thalidomide in multiple myeloma. Outcomes of the assessment of the drug’s efficacy and safety in patients with resistant and refractory forms of multiple myeloma are discussed. The paper further discusses the outlooks of the application of thalidomide as a promising alternative method to treat multiple myeloma.
Key Words: multiple myeloma, thalidomide, remission, paraprotein.