Пономарьов Анатолій Петрович (Український історичний журнал, 2002)
На 63 році обірвалося життя відомого вченого, доктора історичних наук, головного наукового співробітника Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Національної академії наук України Пономарьова Анатолія Петровича.