Мебіфон — ефективний вітчизняний препарат групи бісфосфонатів - Півнюк, В.М.; Шарикіна, Н.І.; Дехтяр, Т.В.; Хавич, О.О.; Комисаренко, С.В.; Карлова, Н.П.; Олійниченко, Г.П.; Жебровська, Ф.І.; Чехун, В.Ф. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Наведені експериментальні та клінічні результати вивчення ефективності й токсичності вітчизняного препарату Мебіфон ВАТ «Фармак» порівняно з іншими широко вживаними бісфосфонатами. Результати проведеного аналізу визначили місце Мебіфону як препарату для покращання якості життя хворих онкологічного профілю з метастазами у кістках. Ключові слова: Мебіфон, бісфосфонати, метастази у кістках, резорбція кісток, протипухлинна активність, об’єктивний ефект, токсичність. Experimental and clinical findings are discussed with regard to the efficacy and safety studies of a domestic drug, Mebifon, (Pharmak) compared to other commonly applied bisphophonates. The analysis demonstrates the promising role of Mebifon as a drug to improve the life quality of cancer patients with metastases in bones.
Key Words: Mebifon, bisphophonates, breast cancer, prostate cancer, lung cancer, kidney cancer, melanoma, lymphoproliferative diseases, metastases, bone resorption, anti-tumor activity, objective effect, toxicity.