Павленко Григорій Васильович (Український історичний журнал, 2003)
25 грудня 2001 р. раптово помер відомий український учений і педагог, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри нової і новітьої історії та історіографії Ужгородського національного університету Григорій Васильович Павленко.