Чишко Віталій Сергійович (Український історичний журнал, 2003)
1 лютого 2003 р. на 52-му році життя раптово помер від гострої серцевої недостатності відомий історик, доктор історичних наук, професор, директор Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки ім. В. І. Вернадського НАН України, відповідальний працівник апарату Президії НАН України Віталій Сергійович Чишко. Передчасно пішла у вічність людина талановита, неординарна, добросердечна, чесна, порядна і принципова. Втрата несподівана, гостра й особливо гірка від того, шо не стало творчої особистості, людини сильної духом і тілом, сповненої кипучої енергії, нових планів і задумів.