Боєв Юрій Олексійович (Український історичний журнал, 2003)
Українська історична наука зазнала великої втрати — 14 липня 2002 р. після тривалої хвороби помер доктор історичних наук, професор, академік Міжнародної Слов'янської Академії наук, заслужений діяч науки й техніки України, учасник Великої Вітчизняної війни Юрій Олексійович Боєв.