HER2/neu як мішень терапії у хворих на недрібноклітинний рак легені - Суховерша, О.А.; Коссе, В.А. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Узагальнені літературні дані щодо цілеспрямованої терапії молекулярної дії при недрібноклітинному раку легені з гіперекспресією Her2/neu. Проаналізовані можливі причини незадовільних результатів такої терапії та окреслені напрямки її розвитку. Обгрунтована доцільність одночасного цілеспрямованого впливу на різні молекулярні мішені. Ключові слова: недрібноклітинний рак легені, Her2/neu, цілеспрямована терапія молекулярної дії, Герцептин. Litereratureureure is summarized dealing with dire cted molecular ther apy (DMT) in non-small cell lun g cancer with Her2/neu hypere xpre ssion. Possible causes of poor re sults of this ther apy are analyzed and outlooks for its developmen t are outline d. It is shown that simultane ous dire cted action on various molecular targets may be a promising approach. Key Words: non-small cell lung cancer , Her 2/neu, dire cte d molecular ther apy, Her ceptin.