Гамрецький Юрій Маркович (Український історичний журнал, 2003)
28 січня 2003 р. після тяжкої хвороби помер далеко від Батьківщини у Сан-Франциско (США) відомий український історик, доктор історичних наук, професор Юрій Маркович Гамрецький.