5-й Світовий конгрес цимбалістів у Молдові - Баран, Т. (Народна творчість та етнографія, 2000)
На 5-й конгрес до Кишинева з'їхалось близько 100 делегатів з Пн. Америки, Австралії, Азії та Європи, які представляли 14 країн світу. Церемонія відкриття конгресу відбулася 13 жовтня 1999 р. у концертному залі Національної філармонії. Відкрив конгрес генеральний секретар національної комісії при ЮНЕСКО в Республіці Молдова, композитор, народний артист Молдови Константин Руснак. Пізніше звучала музика Почесного патрона 5-го конгресу, професора Бухарестської консерваторії Константина Арвінте та твори інших композиторів у виконанні солістів-цимбалістів у супроводі симфонічного оркестру радіо та телебачення Молдови.