Застосування нових цитостатичних препаратів у схемах лікування хворих на лімфому Ходжкіна та неходжкінські злоякісні лімфоми - Сівкович, С.О. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Метою дослідження є формування нових схем поліхіміотерапії за рахунок хіміотерапевтичних засобів, що раніше не застосовували при лікуванні лімфопроліферативних захворювань. У відділенні системних пухлинних захворювань Інституту онкології АМН України проліковано 374 хворих на рефрактерні злоякісні лімфоми. Доведено, що застосування схем сіs-ВЕАСОРР та GEM-ВЕАСОРР підвищує безрецидивну 3-річну виживаність до 77,0 ± 7,8%, а загальну виживаність у тому ж інтервалі для усіх хворих — до 84,1 ± 5,1%. Ключові слова: лімфогранулематоз, неходжкінські лімфоми, поліхіміотерапія, рефрактерність. The objective of a study is a formation of new schedules of polychemotherapy using preparations never used before for the treatment of lymphoproliferative diseases. 374 patients with refractory malignant lymphomas received treatment in the Department of Systemic Tumor Diseases of Institute of Oncology AMS of Ukraine. It is proved that use of schedules cis-BEACOPP GEM-BEACOPP increases 3-year survival up to 77.0 ± 7.8% and total survival of the patients up to 84.1 ± 5.1%. Key Words: limphogranulomatosis, non-Hodgkin’s lymphoma, polychemotherapy, resistance.