Криза колгоспного ладу - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 2003)
У цій статті аналізується становище в колективізованому секторі сільського господарства у 1930—1931 рр., тобто під час народження колгоспного ладу. Суцільна колективізація і голодомор пов’язані між собою. Предметом нашого дослідження є виявлення цього генетичного зв’язку.