Особливості лікування хворих похилого віку на злоякісні неходжкінські лімфоми - Сівкович, С.О.; Титоренко, І.Б. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Проаналізовано результати лікування 249 хворих похилого віку на злоякісну лімфому. При лікуванні таких пацієнтів з неходжкінськими злоякісними лімфомами прогноз кращий при використанні тільки хіміотерапевтичних схем лікування, а використання променевої терапії не впливає на віддалені результати лікування цієї категорії хворих. Використання при лікуванні пацієнтів поліхіміотерапії за схемами СІОР та СNОР знижує відсоток ускладнень після терапії. Ключові слова: неходжкінська лімфома, лікування, вік хворих. Findings of the treatment of 249 non-Hodgkin’s lymphoma patients aged from 60 and over are analyzed. In the treatment of aged patients with non-Hodgkin’s lymphoma the prognosis is better in use of chemotherapeutic schedules of the treatment only and use of radiotherapy doesn’t have an effect on the remote results of this category of patients. Use of polychemotherapy by СІОР and СNОР schedules reduces percentage of complications after the treatment.
Key Words: non-Hodgkin’s lymphoma, treatment, age of patients.