Обласні привілеї Київщини та Волині: проблема походження, датування та характеру (друга половина XV - початок XVI ст.) - Ващук, Д.П. (Український історичний журнал, 2004)
У статті здійснено порівняльний аналіз обласних привілеїв Київщини та Волині з іншими правовими пам'ятками Великого князівства Литовського другої половини XV ст. На його основі зроблено спробу встановити дату видання та характер документів, а також виділити їхні протографи. The comparative analysis of the regional privileges of the Kyivschyna and Volyn' with legal memoranda of the Great Principality of Lithuania of the second part of the fifteenth century is made in the article.