З досліджень історії Переяславської ради 1654 р. (Закінчення) - Мицик, Ю.А. (Український історичний журнал, 2004)
Публікацію присвячено аналізу деяких важливих писемних джерел з історії Переяславської ради та укладення російсько-українського договору 1654 р. The publication is dedicated to the analysis of some important written sources from the history of the Pereyaslav Rada (Council of Pereyaslav) and concluding the Russian-Ukrainian treaty in 1654.