Проблеми дослідження і збереження пам'яток історії та культури в Україні (Закінчення) - Горбик, В.О.; Денисенко, Г.Г. (Український історичний журнал, 2004)
У статті розглядається широке коло питань, пов'язаних з вивченням нерухомих пам'яток історії та культури в контексті дослідження культурної спадщини України протягом тривалого періоду - від Київської Русі до сьогодення. The wide circle of questions, related to the study of the real estate historical and cultural monuments, is being reviewed in the context of researching the cultural inheritance of Ukraine in the long-lasting period - from Kyivan Rus' to nowadays.