Увічнення пам'яті жертв голоду-геноциду 1932-1933 рр. в Україні - Веселова, О.М. (Український історичний журнал, 2004)
У статті йдеться про діяльність членів Асоціації дослідників голодоморів в Україні з увікопомнення жертв голодного мору 1932 - 1933 pp. створенням друковано-монументальних пам'яток: збірників архівних документів і матеріалів, спогадів-свідчень людей, які пережили голодомор й вижили. The article is about the Association of the Ukrainian Famines Researchers' members activity in perpetuating the famine of 1932 - 1933 victims and creating the printed monumental memoranda: collections of the archive documents and materials, recollections and testimonies of famine survivors.