Південноруські храми (розміщення, розміри, хронологія) - Моця, О.П. (Український історичний журнал, 2004)
У науковій розвідці розглядаються питання топографії давньоруських храмів, їх конструктивні особливості та хронології будівництва. The topographical questions of the ancient Rus' temples, their constructive peculiarities and construction chronology are examined by the scientific prospecting.