З історії німецької розвідки та радянської контррозвідки (1941 - 1945 рр.) - Чайковський, А.С. (Український історичний журнал, 2004)
У повідомленні розкриваються маловідомі сторінки діяльності німецьких спецслужб у період 1941 - 1945 pp., аналізуються форми і методи роботи агентів та диверсійно-розвідувальних груп у радянському тилу і контрзаходи органів державної безпеки та внутрішніх справ Радянського Союзу, спрямовані на їх знешкодження. In the report, the author reveals the little known pages of the German secret service activity in the 1941 - 1945 period and analyses the forms and methods of the agents and diversion-exploring groups functioning in the Soviet rear as well as the Soviet Union's secret service countermeasures that where directed on their disarming.