Супровідна терапія хворих на множинну мієлому - Третяк, Н.М.; Перехрестенко, Т.П. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
У статті висвітлені основні патогенетично зумовлені ускладнення множинної мієломи та представлені методи їх корекції. На підставі відображення різноманітної патології, що супроводжує перебіг даного захворювання, підкреслена необхідність застосування комплексної та своєчасної терапії підтримки, яка спрямована не тільки на б боротьбу з існуючими ускладненнями, але й на попередження їх виникнення. Ключові слова: множинна мієлома, ускладнення, супровідна терапія. This article shows main patogenetic complications, that lead to multiple myeloma and presents methods of its correction. The necessity of the application of the integrated and timely treatment based on the demonstration of the various pathology, that supports course of this illness. This therapy directed not only to the fight with existing complications, but also to the prevention of its emergence. Key Words: multiple myeloma, complications, support therapy.