З епістолярної спадщини Євгена Чикаленка: листування із Сергієм Єфремовим - Старовойтенко, І.М. (Український історичний журнал, 2004)
У статті досліджується тривале й інформативно цінне листування відомих постатей української історії початку XX ст. - Є.X. Чикаленка (1861 - 1929) та С.О. Єфремова (1876 - 1939). Відображено регулярність їх епістолярних контактів, кількість поштових відправлень по роках, відзначено особливості листування до 1917 р. і 1920-х pp., виділено в ньому провідні теми й сюжети і подано їх аналіз. The long-term and informaticaly valuable correspondence of the two famous figures in the Ukrainian history of the beginning or the XX century, J.K. Chykalenko (1861 - 1929) and S.O. Jefremov (1876 - 1939), is being researched.