Причорноморсько-Азовська Русь: історіографічний нарис - Кириленко, С.О. (Український історичний журнал, 2004)
У розвідці розглядається питання про історіографічну долю гіпотези про причорноморсько-азовське походження Русі. In this prospecting, the author examines the historiographical question about the destiny of the hypothesis about the Prychornomorie-Azov origins of Rus'.