Теоретико-методологічні проблеми історичної урбаністики - Верменич, Я.В. (Український історичний журнал, 2004)
У статті розглядаються концептуальні проблеми сучасної історичної урбаністики, пропонується власне авторське бачення ряду дискусійних питань, зокрема вироблення методологічних підходів до проблеми літочислення міст. Особлива увага приділена розробці теоретичних аспектів містознавства у контексті історичної реґіоналістики. The conceptual problems of the modern historical urbanistics are being examined in the article, the author's own opinion about the number of disscussive questions is being proposed, among their number the development of the methodological approach to the problem of the system of chronology of the cities.