Купецький стан на Лівобережній і Слобідській Україні в другій половині XVII - у XVIII ст.: проблеми становлення та розвитку - Гуржій, О.І. (Український історичний журнал, 2004)
У статті висвітлено умови та процес формування купецтва як стану, схарактеризовані основні параметри його діяльності. The conditions and the process of the merchant state establishment are being elucidated, the basic parameters of its activity are being characterized in the article.