Система освіти в УСРР у 1920-х рр.: історико-теоретичний аспект - Кузьменко, М.М. (Український історичний журнал, 2004)
Стаття висвітлює особливості модернізації системи освіти в УСРР 1920-х pp., показує роль і місце науково-педагогічної інтелігенції в модернізаційних процесах, а також специфіку російської та української систем освіти, їхні спільні й відмінні ознаки. The article highlights the peculiarities of the educational system modernization in USRR in 1920's, shows the scientific-pedagogical intelligence role and status in modernization processes, as well as the specificity of Ukrainian and Russian educational systems, their common and distinguishing features.