Подвижник історичної науки О. М. Лазаревський (до 170-річчя від дня народження). (Закінчення) - Герасименко, Н.О. (Український історичний журнал, 2004)
У статті на значному документальному матеріалі досліджується життєвий шлях, наукова та громадська діяльність видатного вченого О.М. Лазаревського та його внесок в історичну науку. The life, scientific and public work as well as the input in the historical science of the outstanding scientist, O.M. Lazarevs'kyi, is being analyzed in the article, based on the substantial documentary materials.