Друга світова війна як предмет наукових досліджень та феномен історичної пам'яті - Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 2004)
Стаття присвячена методологічним аспектам дослідження історії Другої світової війни, проблемам термінології, а також історичної пам'яті про події воєнної доби. The article is dedicated to the methodological aspects of researching the World War II history, problems of terminology as well as the historical recollection of the war time events.