Давня Русь і її спадкоємиця Україна в світлі нових досліджень "Слова о полку Ігоревім" - Яценко, Б. (Народна творчість та етнографія, 2000)
"Слово о полку Ігоревім" - героїчний епос про становлення Руської землі (без колоній) з центром у Києві в постімперський період - підтверджує ідею безперервності києво-руської (української) історії з найдавніших часів до наших днів. Воно звернене в майбутнє.