Захід та слов'янство у політичній спадщині Джузеппе Мадзіні - Варварцев, М.М. (Український історичний журнал, 2004)
У статті розглядається боротьба лідера італійського визвольного руху Дж.Мадзіні за об'єднання Західної і Східної Європи на засадах демократії. In the article, the struggle of G.Mazzini, the Italian liberation movement leader, for the West and Europe unification on the democratic values is being examined.