Єврейське питання у внутрішній політиці царизму наприкінці XVIII - у першій чверті XIX ст. - Щербак, Н.О. (Український історичний журнал, 2004)
У статті показано намагання царського уряду законодавчим шляхом вирішити єврейське питання в Правобережній Україні після поділів Речі Посполитої. In the article, the author reveals the attempts of the tsar's government to solve the Hebrew question by the legislative means in the Right Bank Ukraine after the Rich Pospolyta's downfalls.