Держава Романовичів та Золота Орда (40-50-ті рр. XIII ст.) - Головко, О.Б. (Український історичний журнал, 2004)
У статті на фоні міжнародного життя Східної Європи в середині XIII ст. розглядається перебіг взаємовідносин держави Романовичів із Золотою Ордою. The Romanovychi's state relationships with the Golden Horde are being examined against the background of the Eastern Europe international life in the middle of the XIII century.