Всеукраїнський круглий стіл "Велика війна 1914-1918 рр. і Україна" (До 90-річчя з початку Першої світової війни) - Молчанов, В.Б. (Український історичний журнал, 2005)
2004 р. виповнилося 90 років від початку Першої світової війни. У наукових установах та вищих навчальних закладах відбулися заходи, присвячені цій даті. 15 грудня 2004 р. відділ історії України ХIХ-початку ХХ ст. Інституту історії України НАНУ організував Всеукраїнський "круглий стіл" на тему "Велика війна 1914-1918 рр. і Україна". У його роботі взяли участь представники академічних інститутів, архівних установ та вищих навчальних закладів із 11 міст України.