А.С. Чайковский. Плен. За чужие и свои грехи. Военнопленные и интернированные в Украине. 1939-1953 гг. - Лисенко, О.Є.; Буцько, О.В. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: А.С. Чайковский. Плен. За чужие и свои грехи. Военнопленные и интернированные в Украине. 1939-1953 гг. - К.: Парламентское издательство, 2002. - 503 с. Перефразовуючи класичний афоризм, можна сказати, що війна закінчується тоді, коли останній полонений повертається додому. Проблема військовополонених у всі часи залишалася складною в політико-дипломатичному, соціально-економічному, ідеологічному сенсі.