Попечительный комитет об иностранных поселенцах Южного края России 1799-1876 гг.: Т. 1, 2 - Шевчук, М.А. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія: Попечительный комитет об иностранных поселенцах Южного края России. 1799-1876 гг.: Том.1: Аннотированная опись дел 1799-1818 гг. / Ред. О.В. Коновалова. - Одесса: ОКФА; изд-во "ТЭС", 1998. - 364 с.; Том. 2: Аннотированная опись дел 1819-1826 гг. / Ред. О.В.Коновалова. - Одесса: издво "ТЭС", 1999. - 242 с. Рецензовані видання підготовлені Державним архівом Одеської області у співпраці з Інститутом німецьких і східноєвропейських досліджень (м.Геттінген).