Симон Петлюра та військова опозиція в армії УНР у 1920-1921 рр. - Ковальчук, М.А. (Український історичний журнал, 2005)
Стаття розкриває одну з малодосліджених сторінок історії Української Народної Республіки, пов'язану з боротьбою державного керівництва УНР на чолі з С.Петлюрою проти намагань вищого армійського командування в 1920-1921 рр. встановити військову диктатуру. The article highlights one of the scantily explored pages of Ukrainian National Republic's history, concerned with the struggle of UNR's public administration headed by S. Petliura against the attempts of the General Army Headquarters to establish stratocracy in 1920-1921.