Міжнародна наукова конференція з нагоди 110-ліття приїзду Михайла Грушевського до Галичини - Сакада, Л.Д. (Український історичний журнал, 2005)
Останні дні вересня 2004 р. ознаменувалися проведенням у Львові врочистої академії з нагоди 138-х роковин від дня народження Михайла Грушевського та 110-ї річниці його приїзду до Галичини. Iніціаторами заходу стали Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Iсторико-меморіальний музей Михайла Грушевського в Києві, Світова наукова рада при Світовому конґресі українців, Українське історичне товариство, Наукове товариство ім. Шевченка, Iнститут українознавства ім. I.Крип'якевича НАН України, управління культури Львівської облдержадміністрації.