Соціальний склад репресованих в Україні у 1937 р. - Нікольський, В.М. (Український історичний журнал, 2005)
У статті на основі документів Державного архіву Служби безпеки України вперше узагальнено та проаналізовано соціальний склад репресованих органами держбезпеки в Україні у 1937 р. Дослідження є першою спробою цього напрямку та дозволяє з'ясувати реальну соціальну спрямованість політичних переслідувань періоду "великої чистки". In the article, on the basis of documents of the National archive of Ukrainian security Service, it is summarized and analyzed for the first time the social configuration of those repressed by the organs of national security in Ukraine in 1937. The research is the first attempt in this direction and allows to determine the real social orientation of political persecution in the period of the "big purge".