До 75-річчя від дня народження О.М.Трубачова - Франчук, В.Ю. (Український історичний журнал, 2005)
Олег Миколайович Трубачов – академік РАН, головний редактор журналу “Вопросы языкознания”, видатний славіст, один із провідних учених у галузі етимології слов’янських мов і слов’янської ономастики, його праці з мовознавства й етногенезу слов’ян отримали світове визнання.