Два роки українських досліджень у Воронезькому університеті: перші результати й перспективи розвитку - Кирчанов, М. (Український історичний журнал, 2005)
У 1990-х рр. у російських регіональних університетах виникли нові факультети. Так, у Воронезькому державному університеті був створений факультет міжнародних відносин. Незважаючи на молодий вік факультету, уже є перші результати. Проведення двох міжнародних науково-практичних конференцій, присвячених співробітництву України й Росії, свідчить про динамічний розвиток регіональних (українських) досліджень на факультеті міжнародних відносин.