VII Світовий конґрес Міжнародної ради для центрально- та східноєвропейських студій "Європа – наш спільний дім?" - Сербин, Р. (Український історичний журнал, 2005)
Міжнародний з'їзд дослідників СРСР та "країн народної демократії", який відбувся в канадському містечку Бенф (Banff) 1974 р., вирішив створити Міжнародний комітет радянських та східноєвропейських студій (International Committee for Soviet and East European Studies (ICSEES)).