В.Ф. Солдатенко. Володимир Винниченко: на перехресті соціальних і національних прагнень - Головченко, В.І. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: В.Ф. Солдатенко. Володимир Винниченко: на перехресті соціальних і національних прагнень. – К.: Світогляд, 2005. – 324 с. + 16 с. фото. В усі часи, а надто у складні й переломні для розвитку суспільства періоди люди звертають свої погляди на тих громадсько-політичних і державних діячів, що уособлюють собою країну. Водночас світ творять саме останні, що привносять у нього нові цінності чи відроджують старі, відкинуті або тимчасово забуті. Стаючи лідерами, вони так чи інакше беруть на себе місію зробити світ більш справедливим, а людей – щасливішими. В свою чергу ми хочемо бачити у них втілення всіх людських чеснот і сподіваємося, що вони не зрадять наших чекань. Та трапляється, що самою своєю особистістю вони утверджують дещо не менш важливе, ніж їхні справи.