Україна між Польщею й Росією: історіографія та суспільна свідомість - Зашкільняк, Л.О. (Український історичний журнал, 2005)
У статті простежено роль польської та російської історіографій XIX і XX ст. у формуванні та збереженні історичних стереотипів стосовно України й українців, їхній вплив на сучасні суспільно-політичні процеси в трьох сусідніх країнах. The article presents the analyse of the Polish and Russian historiographies shaping and preserving historical stereotypes concerning Ukraine and Ukrainians in XIX and XX centuries, its impact on the social political processes in all three neighbouring countries.