Кам'янець-Подільський державний університет (1918–2005 рр.): сторінки історії - Завальнюк, О.М.; Комарніцький, О.Б. (Український історичний журнал, 2005)
У статті розглядаються основні етапи історичного шляху одного з найдавніших вищих навчальних закладів України – Кам'янець-Подільського державного університету, заснованого в роки Української революції 1917–1921 рр. і відродженого в часи незалежності України зусиллями наукової громадськості й державних структур. The article deals with the main stages of the historic way of one of the oldest institutions of higher education – Kamianets-Podilsky State University, founded at times of Ukrainian revolution 1917–1921 and revived during times of Ukrainian Independence by efforts of community and conforming state structures.