Роль і значення торгівлі у становленні і розширенні економічних зв'язків Бессарабії з українськими губерніями (1812–1868 рр.) - Томулець, В.М. (Український історичний журнал, 2005)
У статті на базі широкого кола архівних джерел аналізуються роль і значення торгівлі в становленні й розширенні економічних зв'язків Бессарабії з українськими губерніями з моменту анексії Росією межиріччя Прута та Дністра у 1812 р. й до аграрної реформи, проведеної в краї у 1868 р. In the article on the basis of the wide range of archival sources the author analyses role and importance of trade in establishment and expansion of Bessarabia economic ties with Ukrainian provinces from the moment of Russia’s annexation of Prut and Dnister interfluvial in 1812 and till land reform, carried out on the territory in 1868.