Ідея соборності в українській суспільно-політичній думці першої чверті XX ст. - Горбань, Т.Ю. (Український історичний журнал, 2005)
Простежується різновекторність поглядів в українській суспільно-політичній думці першої чверті XX ст. щодо проблеми української соборності. Окремі сюжети дослідження екстраполюються на реалії суспільно-політичного життя України початку ХХI ст. The article reflects a whole bunch of viewpoints upon the problem of Ukrainian unity in Ukrainian socio-political conception. Some plotlines of the research are extrapolated on the realities of socio-political life of Ukraine at the beginning of XXI century.