Проблеми сучасності і мораль науковця - Наумовець, А.; Находкін, М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Обговорюються питання наукової етики як на тлі акту
альних світових проблем, так і в контексті сучасного
розвитку вітчизняної науки. Автори обґрунтовують
необхідність розробки і прийняття в Україні етичного
кодексу науковця. The issues of ethics of science are discussed in this paper
both on the background of modern world problems and in
the context of today’s state of science in Ukraine. The
authors substantiate the necessity of elaboration and
adoption of the moral code of scientist in Ukraine.