Суспільна значущість меценатства, благодійності та спонсорства: світовий контекст - Хобта, Л.Ю. (Український історичний журнал, 2006)
Аналізується процес виникнення та еволюції благодійності й меценатства як суспільного явища у світі, а також в Україні. Підкреслюється, що українські меценати усвідомлювали, що їхня доброчинна діяльність іде на користь українству як такому.