Дипломатична діяльність І. Каподістрії та його роль у формуванні державної адміністрації Греції - Гедьо, Г.В. (Український історичний журнал, 2006)
У статті на основі аналізу архівних джерел, грецької та російської історіографії відтворено дипломатичну та президентську діяльність видатного політичного діяча Греції І. Каподістрії. Basing on the analysis of the archival sources of the Greek and Ukrainian historiography, the diplomatic and the presidential activity of an outstanding political figure of Greece John Capodistrias is reflected in the article.