Імовірна спадковість структури й форми Галицько-Волинського літопису (спостереження історика) - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2006)
Доводиться думка, що Київський літопис ХІІ ст. (одна з частин Іпатіївського ізводу) був попередником Галицько-Волинського літопису в плані структури й композиції тексту. The conception is being proved that Kyivan chronicle of the XII century (one of the parts of the chronicles by Izatii) was the predecessor of the Halych and Volyn chronicle concerning the structure and the composition of its text.