Теоретико-концептуальні основи та методи дослідження міжнародних відносин - Герасимчук, Т.Ф. (Український історичний журнал, 2006)
У статті проаналізовано нові методологічні підходи та основні сучасні теорії й концептуальні основи міжнародних відносин. Зроблена спроба синтезу методології історичної науки з підходами й методами теорії міжнародних відносин, політичної та інших суспільних наук. New methodological approaches and basic modern theories and conceptual principles of international relations are analyzed in the article. The attempt to synthesize the methodology of historical science with approaches and methods of the theory of international relations, political and other social sciences.