Еволюція поглядів керівництва РКП(б) та КП(б)У на світову революцію в контексті радянсько-польської війни 1920 р. - Васильєв, В.Ю. (Український історичний журнал, 2006)
У статті аналізуються зміни в теоретичних поглядах на «світову революцію» й «будівництво комунізму» лідерів РКП(б) та КП(б)У, їх політичні дії під час радянсько-польської війни 1920 р. This article analyzes the changes in the theoretical views on «world revolution» and «the construction of communism» of the leaders of RCP(b) and CP(b)U and their political activity during the Soviet-Polish war of 1920.